CellFX Trading

Forex trading, Indexek, Commodities, taktikák, önfejlesztés - avagy tanuljunk tőzsdézni a válság hónapjaiban!

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

FX Trading, tőzsde

2008.12.16. 07:42 stormFX

Hosszútávú kitekintés

Nézzünk kicsit a jövőbe. Ehhez használjuk a GBP/USD napi chartját.

 

Amint az látható, gyönyörű dupla bottom alakult ki napi(!!!) charton. Ennek a meglovagolására két stratégia is lehetséges. A kezdők (mint én) megvárhatják, amíg a dupla bottom oldala másodszor is eléri és áttöri az 1.5450 körüli szintet. Ez mondjuk elég valószínű lesz, mert a mostani 1.5300 körüli oldalazó szinten nincs semmilyen komolyabb támasz vagy ellenállás, illene innen kipattanni a picsába valamelyik irányba, ez szerintem a nap folyamán meg is fog történni. Ha ez megtörténik, akkor az irány kőkeményen long, célárunk lehet legalább az 1.6000-as szint (fibo 161.8) de nincs kizárva az 1.6500 (fibo 200). A profibbak (nem én) már jó korán észrevették az alakuló dupla bottomot, és a következőt csinálták: összekötötték az első bottom előtti swing high-ot a bottom utáni csúccsal, és ahol kitört felfelé, ők már longban vannak. Ez 1.4913-as szinttől longot jelent, igaz, ki kellett seggelni (kb 4 napot jelent). Most vagyunk 1.5300-on, az, khöhöm, 400 pip körüli zsákmány... köszi Traderbambu!

Ez persze nagyban függ az USD teljesítményétől. A dollár december 5 óta kőkemény gyengülésben van, én két lehetőséget tartanék szem előtt ma:

- Folytatódik a gyengülés, és a dollár még magasabb emelkedő trendvonalra lép (ez ilyen 1.38 körüli szintet jelent és innen emelkedik tovább)

- Megáll a gyengülés, és visszaerősödést tapasztalunk (alacsonyabb, de még mindig emelkedő trendvonalra esünk) ezek lehetnek: 1.3660 szint, folytatódó gyengülés, következő szint 1.35600, folytatódó gyengülés, illetve 1.34230, folytatódó gyengülés. Ha kiesnénk az 1.34200-as szint alá, az viszont már uptrendből való kiesést jelent tehát lehet készíteni a shortokat.

Könyörögve kérek mindenkit (de főleg magamat), ha van egy mód rá, ne szálljunk be ebbe a fosadékos oldalasozásba, ami most van, várjuk meg amíg biztosan elindul a tehervonat valamelyik irányba, és a megfelelő időben szálljunk fel rá :D

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cellfx.blog.hu/api/trackback/id/tr77825569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása