CellFX Trading

Forex trading, Indexek, Commodities, taktikák, önfejlesztés - avagy tanuljunk tőzsdézni a válság hónapjaiban!

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

FX Trading, tőzsde

2009.03.05. 20:21 stormFX

Eső és esés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üdvözlök minden tradert eme szomorú és borongós napon! Esés és gyengülés szinte minden fronton, a nap vesztesei egyértelműen szegény, szerencsétlen bankok. Citibank nevű szemétpapír 1 dollár alatt (57 dollárról sikerült idejutnia), Bank Of America -12%, OTP -5%. Az S&P500 futures sem úszta meg egy kiadós shortolással. Nézzük!

 

S&P 500 Futures (/ES)

 

(nagyban itt)

A tegnapi nagy rally kb. ahhoz volt hasonlítható, mint amikor a fuldokló még utolsó erejével levegőt vesz, de aztán ismét elmerül. A mai napon folytatódott a lejtmenet. Hajnali 3-kor le is másztunk a mai napi pivot vonalra. London nyitásakor enyhe emelkedés, majd újabb esés jellemezte az indexet. Lemásztunk 696-ig, ott egy sub-pivot(?) (1min-es charton majd látható lesz) fogta az árfolyamot. Nyitás előtt jel jött longra, várható volt, hogy visszanézünk a 704-es pivot vonalig. Taktika itt a következő volt: ha elérjük a 704-et, és lepattanunk róla, akkor indokolt egy short, lehetőleg minél közelebb, mivel a napi csúcs is 708 alatt volt, és downtrendünk is van, tehát kicsi kockázat, viszont nagy nyereség, mert a következő support 5min-en 685, 1min-en 682-en van. Ez be is jött, mivel nyitás után felkorrigáltunk, viszont a pivotot már nem értük el, úgyhogy 698.50-en eszközöltem egy shortot két kontraktussal. A történet további részét lássuk itt:

 

(nagyban itt)

A kép jól szemlélteti a főbb részleteket, tehát csak összefoglalva: 1min S1 pivoton pattantunk, majd folytattuk az esést a lentebbi szintekre. 692 fogta eléggé az árat (ez egyébként egy tegnapi pivot is volt azt hiszem, szóval elég erős támasz), de a charton látható volt, hogy hamarosan áttörik, mint az Orkok a várfalat. Ez be is jött, le is szakadtunk. Első TP hamar megvolt 685.50-en, a másodikat 1min S2 pivotra, azat 682.50-re vártam. Igazán picit tévedtünk csak, mivel 682.75-ről pattantunk, és mivel az eső trend tetejéhez húzott vonalat immáron áttörtük, jobbnak láttam kiszállni, mert ebből még bármi is lehetett, retrace-től dupla bottomon át trendfordulóig akármi :). Így hát mind a két TP 685.50-en történt. Oldalaztunk, volt kísérlet dupla bottomra, majd dupla csúcsra, fej-vállakra is, de végül egyikből se lett semmi, csak szép lassú lecsorgás és kínhalál. Végül nap vége felé teljesült az S2 Pivot is, de azért a pár pontért nem hiszem, hogy érdemes lett volna a biztos profitot feláldozni. Igazából még nincs vége a mókának, mert a sorok írása alatt tovább próbálgatjuk, mennyi van még lefelé, így még egy kiadós zakó sem elképzelhetetlen a nap záróakkordjaként. (Mint ahogy egy buta felrallizás sem :))

Arany (/YG, /ZG)

Gyenge nyitás után 907-ről felpattantunk egészen 930-ig. Úgy tűnik, mégsem hagyják szegény aranyat a sárba tiporni - bár ez az aranyba menekülés gondolom köszönhető az ismét derekasan eső indexeknek is. Lehet, hogy a 890-es targetem ködbe vész??? :)

EUR/HUF

 

(nagyban itt)

A mai ismét történelmi csúcsot marketen kívül már túl is szárnyaltuk, már 316 forintot ér egy euró. A trendcsatornából látszik, hogy holnap további emelkedésre számíthatunk, 318-320, vagy talán még afölött lesz a teteje, mielőtt kicsit békénhagynák szegény forintot, és visszatérhetne a földre. A 306-os szint most már egyértelmű támasz, és a 309-el kapcsolatban sem vagyok biztos, hogy nem lett-e az. 306 alatt már érdemes lesz ismét eurót venni, 300 alatti euróról én személy szerint már nem is merek álmodni.

Svájci frank hasonló cipőben jár, holnap 220 körül lehet a teteje, valamint rövid távon egészen 203-204-ig "erősödhet". USD 257-258-ig is felmehet, az alja 240-nél van.

Holnap Non-Farm Payrolls és Unemployment Rate Change adatok, amit gondolom mindenki lélegzetvisszafojtva vár. Nagyon kíváncsi vagyok, kapnak-e kozmetikát ezek az adatok, és látunk-e egy baromi nagy kamu rallit, vagy pedig bemondják a frankót, és teljesül a 666-os SP targetem. A 700 ezer fölötti új munkanélküli, és a 8% vagy afölötti munkanélküliségi adat, ami tényleg reális lehet...

Mindenkinek jó kereskedést kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cellfx.blog.hu/api/trackback/id/tr44983941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása